Dogodki v letu 2011

Člani SJS se lahko brezplačno udeležujejo vseh strokovnih srečanj, ki jih pripravi sekcija.
Splet in javni sektor - nujno zlo ali priložnost za razvoj?

5. april 2011 ob 16.30 v sejni sobi Računskega sodišča RS, Slovenska 50, Ljubljana

Sekcija komunikatorjev javnega sektorja vas vabi na aprilsko srečanje s predavateljem Domnom Savičem, ki bo spregovoril o spletu in javnem sektorju. Z vedno večjim vplivom spleta na komunikacijske procese v javnem in zasebnem sektorju so tudi ministrstva, vladni uradi in ostale entitete javnega sektorja prišle do spoznanja, da je potrebno stopiti v korak s časom in vzdrževati uporabno spletno prisotnost. Pri tem so se soočile z organizacijsko, komunikacijsko in odločevalsko zadrego, ki je marsikoga odvrnila od razvijanja tega komunikacijskega kanala.

Kakšni so prvi koraki k ustvarjanju uporabne in konstantne spletne prisotnosti, česa se je potrebno paziti in kako se komunikacije lotiti na dolgi rok, kakšne dobre prakse poznamo v Sloveniji in kaj počnejo v tujini? Kako zasnovati organizacijsko strukturo in katere poudarke naj ima komunikacijska strategija? In nenazadnje...se zadeva sploh izplača ali bo čez nekaj let vse skupaj zamrlo? Na vsa ta vprašanja bo odgovarjal sourednik protala E-demokracija.si, Domen Savič. Poročilo o srečanju najdete tukaj.

Lobiranje ni korupcija
30. maja 2011 ob 16.00 uri v prostorih Računskega sodišča RS, Slovenska 50, Ljubljana

Rok Praprotnik, namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), bo predstavilnajpomembnejše okoliščine, ki so nastale z ureditvijo lobiranja v Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije. Čeprav to področje ni nujno povezano z odnosi z javnostmi, je predvsem zaradi statusa oz. položaja, ki ga imajo strokovnjaki za odnose z javnostmi v institucijah, pomembna njihova seznanjenost s to ureditvijo. Pri tem bo predstavil nekaj praktičnih primerov, na podlagi katerih je v nadaljevanju zaželena problemska debata.

Spregovoril bo tudi o organiziranosti in pristojnostih KPK kot institucije, ki je izvorno pristojna za krepitev učinkovitega delovanja pravne države in preprečevanja njenega ogrožanja s koruptivnimi dejanji, hkrati pa se intenzivno ukvarja s krepitvijo etike in integritete v javnem sektorju. Gre za področja, ki so izjemno pomembna tudi pri delu v odnosih z javnostmi v javnem sektorju.

Prijavite se do 27. maja na naslovu sjs@piar.si.

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->