Novica
20.Mar.2024

Etične smernice za rabo UI v odnosih z javnostmi

ipra_ai_wg_2024.jpg

Upravni odbor Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi (IPRA) je pod vodstvom predsednice Nataše Pavlović Bujas ustanovil odbor za pripravo etičnih smernic za uporabo umetne inteligence (UI) v komuniciranju. 

Člani so: prof. dr. Dejan Verčič, Univerza v Ljubljani, Slovenija, prof. dr. Flora Hung-Baesecke, Univerza za tehnologijo Sydney, Avstralija, dr. Marko Selaković, S P Jain School of Global Management, ZAE, prof. dr. Yang (Alice) Cheng, Državna univerza NC, ZDA, prof. dr. Ana Tkalac Verčič, Univerza v Zagrebu, Hrvaška, dr. Nikolina Ljepava, Ameriška univerza v Emiratih, ZAE, ga. Svetlana Stavreva, mag., DipM, nekdanja predsednica IPRA in članica upravnega odbora Mednarodnega združenja za odnose z javnostmi.

 »To je izjemen primer sodelovanja med akademsko skupnostjo in praktiki pri urejanju kritično pomembnih vidikov našega dela. To sodelovanje presega zmanjševanje vrzeli med prakso in akademsko sfero: gre za sodelovanje pri predvidevanju prihodnosti in določanju meja za uporabo umetne inteligence, ki velja na svetovni ravni«, pojasnjuje Nataša Pavlović Bujas.

https://www.ipra.org/news/press-room/ipra-and-the-academic-community-working-together-to-set-ethical-guidelines-for-the-usage-of-ai-in-communications/?fbclid=IwAR1Ocbnys9tt1gBlggQhwV9ZEhI68a5MmhpUolV--Op5akbiSVk9f7aSuQI

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->