Novica
04.Sep.2018

Delavnica javnega nastopanja z Boštjanom Polutnikom

Prvi septembrski ponedeljek je v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani potekala Delavnica javnega nastopanja z Boštjanom Polutnikom.

40632921_240473233325831_1754499010908913664_nx.jpg

Deseterica komunikatorjev, večina iz javnega sektorja, je ponedeljkov popoldne preživela v družbi Boštjana Polutnika in pilila svoje veščine javnega nastopanja. Kot je uvodoma povedal Polutnik, sicer učitelj različnih socialnih veščin, imenovan višješolski predavatelj, praktik na področju odnosov z javnostmi in transakcijski analitik, se preveč ukvarjamo z vsebino, premalo pa s tem, kako jo bomo predstavili. Nebesedna komunikacija namreč zavzema kar 93 % vse komunikacije, le 7 % pa preostane pomenu besed. Kot je še povedal predavatelj, je način nastopanja odvisen tudi od naše naravnanosti, ki jo pridobimo do šestega leta starosti. Temelj dobre komunikacije je v pozitivni naravnanosti do sebe in drugih, v vzpostavljanju enakovrednega ali partnerskega odnosa z okoljem.

Udeleženci številne praktične napotke (predvsem glede očesnega kontakta, drže rok in telesa, govora…) tudi preizkusili v praksi in s pomočjo video analize preverili, katere so tiste malenkosti, ki jih ločijo do popolnega nastopa.  

Še namig za tiste, ki pred nastopi komajda pridete do zraka: poskusite z vajo dihanja tako, da iz pljuč iztisnete ves zrak, potem pa si zamislite kratek stavek, globoko vdihnite in ga v eni sapi skušajte ponoviti čim večkrat.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->