Blog
15. april 2020

​[COVID-19, 𝐏𝐑emagajmo ga skupaj] Katarina Pernat, vodja oddelka za komuniciranje in marketing, Alma Mater Europaea - ECM

COVID-19_ PRemagajmo ga skupaj (15).png

Na Alma Mater Europaea - ECM smo se od pojava korona krize organizirali tako, da smo povečali število sporočil na našem FB kanalu. Poleg rednih objav o prilagojenem študijskem procesu, posvečamo pozornost predvsem objavam strokovnih člankov, ki so vezani na korona virus.

Že prvi teden pa smo naredili novo spletno stran covid-19.almamater.si, kjer objavljamo informacije glede študijskega procesa v času korona krize, naredili smo covid19 video kanal, kjer gostujemo naše predavatelje in učitelje na temo korona virusa (mikrobiologe, matematike, fizike, humaniste, arhiviste, zdravnike...).

S pobrateno univerzo s Kitajske smo se povezali že v drugem tednu krize in tako so nam poslali ekskluzivno izdajo in prevod Priročnika za zdravljenje in preprečevanje COVID-19. Knjigo smo izdali pri založbi Alma Mater PRESS, namenili pa smo jo za rabo v zdravstvenih ustanovah, v domovih za starejše, brezplačne izvode pa smo poslali tudi na pristojna ministrstva ter v kabinete Predsednika vlade RS in Predsednika države RS. Ta teden dajemo priročnik v splošno brezplačno rabo v e-obliki še na našo spletno stran.

Celotno pojavljanje na FB, IG ter v mailingih smo prilagodili sedanji situaciji. Poleg splošnih obvestil za naše študente, učitelje ter potencialne študente, dodajamo še vedno kakšno pozitivno novico v povezavi s COVID - 19 ali kak strokovni članek na temo COVID - 19.
Vabljeni k branju naše nove spletne strani covid-19.almamater.si.

Smo se pa sodelavci na Alma Mater odlično organizirali v tem času. Vsi sestanki potekajo preko Skype for Business – zjutraj vsak vodja službe najprej opravi brifing s svojim oddelkom, ob 10.uri pa sledi kolegij vseh vodij. Več sporočil v obliki novičnika smo posvetili tudi internemu komuniciranju, kjer sproti zaposlene tedensko obveščamo o novostih, prilagoditvah delavnega procesa ter plani, ki smo si jih zadali do konec leta v času krize.

Pozdravljamo pa tudi naša »after work« druženja preko videoklicov po oddelkih in klepetanja, ki nas polnijo ter nam pričarajo dobro delavno klimo skozi teden.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->