Dokumenti:
Dokument 1
24. december 2020

Skozi izkušnje bogatejši

NA SEZNAM NOVOLETNIH ZAOBLJUB DODAJMO TUDI SKRB ZASE

Preteklo leto ni bilo le kaotično, nenavadno in negotovo. Prineslo nam je tudi obilo dobrega in med drugim znova pokazalo, kako dragoceni in koristni smo komunikatorji v tovrstnih razmerah.

A ne brez cene. Tako kot izgoreva zdravstveno osebje, namreč tudi v naši stroki številni »kurijo« še zadnjo rezervo, saj so v pogonu vse od prvih svaril o epidemiji.

Skrb za lastno dobro počutje in duševno zdravje postaja v komunikatorskih vrstah vse pomembnejša tema. Tuje študije kažejo na to, da je bila četrtina komunikatorjev zaradi stresa in podobnih težav, povezanih z duševnim zdravjem, že v bolniškem staležu. Vse bolj je zabrisana meja med dnevom in večerom, delom in prostim časom, kar je še toliko bolj izrazito v času nove normalnosti. Najnovejša študija CIPR pa razkriva, da se s slabšim duševnim zdravjem trenutno ukvarja kar osem od desetih komunikatorjev – ironično, prav zdaj, ko se tako zelo posvečamo dobremu počutju zaposlenih in ko je covid-19 izboljšal razumevanje psihičnih bremen na delovnem mestu!

Ko ob izteku leta torej v mislih že razmišljamo o načrtih in sestavljamo spisek novoletnih zaobljub, zato ne pozabimo na najpomembnejšo – skrb zase. Ustvarjalne zamisli in odlične kampanje se lahko namreč porodijo le zdravim zaposlenim, ki delajo v zdravih organizacijah.

Poskrbimo zase in …

… vse dobro in zdravo 2021!

Anita Kovačič Čelofiga predsednica PRSS (april 2019 – maj 2021)

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->