Dokumenti:
Dokument 1
9. november 2020

23. SKOJ: Premostimo vrzeli

NIKOLI VEČ...

.. ne bo tako, kot je bilo. To je stavek, ki ga poslušamo zadnjih nekaj mesecev vsi, ne samo komunikatorji. Pa je temu res tako? Verjetno drži. Tako kot drži, da se bomo novi realnosti, novemu načinu dela in življenja, morali prilagoditi. Kriza, ki jo je prinesla pandemija, je zahtevala hiter obrat od vsake organizacije in izkazalo se je, da se lahko neprebojni sistemi in ustaljeni procesi obrnejo tako rekoč čez noč. Prilagajanje še zdaleč ni bilo enako za vse komunikatorje, saj so si različne tudi naše organizacije, a nekaj velja za vse: medtem ko smo se že nekaj let soočali s krizo naše stroke, kjer je prevladoval občutek, da večina od nas ne sedi za odločevalsko mizo, pa čeprav je naša vloga strateška, se je v tem času situacija za mnoge obrnila. 

Zdaj, ko se vračamo nazaj na delovna mesta, je naša vloga popolnoma enako pomembna ali pa – si bom drznila reči – bistveno pomembnejša, saj bo komunikacija jeziček na tehtnici na poti k okrevanju. Povečal se bo obseg dela od doma, zmanjšali se bodo proračuni, potrošniki se spreminjajo in povpraševanje bo v različnih panogah naraščalo ali bliskovito, ali v valovih, ali pa se sploh ne bo pojavilo. To so naše nove okoliščine in društvo bo članom pri prilagajanju pomagalo z vsebinami, publikacijami in spletnimi dogodki.

Alenka Vidic Uprava PRSS (april 2019 – maj 2021)

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->