Razpis Prizma

Slovensko društvo za odnose z javnostmi razpisuje prijave komunikacijskih primerov za Prizmo, strokovno nagrado za odličnost primerov na področju odnosov z javnostmi.

Na razpis za nagrado Prizma lahko podjetja in agencije prijavijo komunikacijske programe s področja odnosov z javnostmi, ki so potekali v obdobju celotnega leta 2019 in 2020.

Upoštevani bodo primeri, ki so se začeli kadarkoli v preteklosti, vendar pa se mora del ključnih vsebin projekta zaključevati v navedenem obdobju. 


Rok za oddajo prijav je ponedeljek, 26. april 2021!


Prizme so edine slovenske nagrade za odličnost na področju odnosov z javnostmi. Strokovnost, znanje, kreativnost in učinkovitost nagrajencev bomo v spodbudo in vzor vsem komunikatorjem predstavili v okviru 23. SKOJ-a, ki bo letos potekal 11. in 12. maja. 

Dobitnikom Prizme, ki se bodo naslednje leto z nagrajenimi projekti prijavili na razpis za prestižno nagrado Zlato pero na mednarodnem tekmovanju IABC Gold Quill Awards, bo društvo PRSS krilo polovico kotizacije. 

Prijavitelji lahko svoje primere prijavijo v eno izmed šestih kategorij:

  • A - programi internega komuniciranja
  • B - celoviti komunikacijski programi (integrirano komuniciranje)
  • C - programi upravljanja sprememb (krizno komuniciranje, upravljanje tem itd.)
  • D - specifični komunikacijski programi (vladni odnosi, odnosi z mediji, lokalnimi skupnostmi, potrošniki, finančnimi javnostmi…)
  • E - programi družbene odgovornosti, neprofitne kampanje
  • F - uporaba komunikacijskih veščin, komunikacijskih orodij in medijev (od internega glasila do aplikacij, od klasičnih do novih)

Med vsemi prijavljenimi primeri odličnosti v odnosih z javnostmi lahko žirija podeli tudi posebno nagrado za izjemno prepoznavnost, učinkovitost in kreativnost (t. i. najboljši med najboljšimi).

Pravilnik, ki podrobneje opredeljuje prijavo primerov v navedene kategorije in navodila za prijavo so dostopna na spletnih straneh društva, kjer si lahko ogledate tudi primere prijaviteljev iz preteklih let ter napotke, ki so ključni za pisanje dobre prijave. Za strokovno ocenjevanje in izbiranje nagrajencev za nagrado Prizma bodo tudi letos skrbeli priznani strokovnjaki oziroma praktiki z bogatimi izkušnjami na področju odnosov z javnostmi. 

Nagrade, ki jih poleg Prizem lahko prejmejo prijavitelji, ostajajo enake kot prejšnja leta. Vsem prijaviteljem, ki bodo svoje primere prijavili za Prizmo 2019, naslednje leto pa se bodo še potegovali za prestižno nagrado Zlato pero na mednarodnem tekmovanju IABC Gold Quill Awards, bo društvo PRSS krilo polovico kotizacije. 

Tudi letos pričakujemo veliko število prijavljenih primerov, ki se bodo podali v boj v želji, da se pridružijo dosedanjim dobitnikom Prizem. Obenem bodo dokaz, da je nagrada v strokovni in drugih javnostih iz leta v leto vse bolj priznana in prepoznavna, agencije in podjetja pa jo vedno bolj vrednotijo kot pomembno referenco pri predstavljanju svojih dosežkov. Za dodatne informacije pokličite na PRSS, tel.: 051 254 707, ali nam pišite na prss@piar.si.


Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->