Novica
11.Dec.2022

Že komaj čakate decembrsko spletno srečanje PRava stvar? Mi tudi.

​Organizacije, ki ustvarjajo medgeneracijske priložnosti za spodbujanje medsebojnega sodelovanja in razumevanja ter pretoka znanja v obe smeri, so uspešnejše in učinkovitejše. Zavedajo se namreč, da sta medgeneracijsko sodelovanje in mentorstvo pravzaprav oblika trajnostnega razvoja, ki izboljšujeta življenje in blaginjo vseh generacij.

PRava stvar_social_14.png

To sredo, 14. 12., nas čaka webinar PRava stvar s temo Medgeneracijsko sodelovanje in mentorstvo. Tudi na tretjem spletnem dogodku se bomo družili preko platforme Zoom od 9. ure dalje.

Ob daljši jutranji kavi se bomo tokrat z gosti – Tatjano Kolenc (mentorica, strastna razvijalka mentorske kulture in mentorskih programov, članica Združenja Manager), Lukom Ilićem (globalni finančni manager v Novartisu, ustanovitelj pobude YAB) in Ksenijo Štrekelj (vodja razvoja kadrov v Lidl Slovenija) – osredotočili na teorijo in prakso s področja sodelovanja in deljenja znanj in izkušenj.
 

Prijave so še vedno možne tukaj.»Če želite obdarovati sebe, si izberite mentorja. Če želite obdarovati sebe in druge, postanite mentor,«
pravi Tatjana Kolenc, mentorica, strastna razvijalka mentorske kulture in mentorskih programov ter ambasadorka mentorstva, vseživljenjskega učenja, vključenosti in trajnostnega voditeljstva. Je soavtorica petih knjig s področja mentorstva in kolumnistka. 

Med pogovorom z naslovom »Mentorstvo – zanesljiva pot do učečega, sodelovalnega in vključujočega delovnega okolja« nam bo predstavila vlogo mentorstva pri nagovarjanju sodobnih izzivov, kot so: večgeneracijska delovna okolja, vseživljenjsko učenje (tudi v povezavi z zmanjševanjem vrzeli med obstoječimi znanji in veščinami in znanji ter veščinami prihodnosti), raznolikost, vključenost, enakovrednost in pripadnost, spremenjeni načini in oblike dela, ter se dotaknila še ključnih izzivov pri vpeljevanju mentorskih programov.

Danes Tatjana s svojim poslanstvom v prvi vrsti želi, »da prav vsak doživi vsaj eno mentorsko izkušnjo ali napiše vsaj eno uspešno mentorsko zgodbo.«Svojo odlično prakso – pobudo YAB (ang. Young Advisory Board) oz. Svetovalnega odbora mladih, v okviru katerega se mladi zaposleni redno srečujejo z vodstvom podjetja, se nam bo pridružil Luka Ilić, globalni finančni manager (ang. Senior Global Finance Manager Capital Investments) v Novartisu. Kot ustanovitelj pobude YAB, ki je prejela nagrado Zlata praksa 2020 in bila izpostavljena v globalnem poročilu One Young World's Impact Report 2021, je izjemno ponosen na prakso predanega mentorstva in svojo ekipo zagnanih sodelavcev. Luka je tudi One Young World ambasador, ki povezuje perspektivne mlade iz celega sveta. 

Kako YAB v Novartisu v Sloveniji prispeva k sprejemanju strateških odločitev podjetja in grajenju zaupanja med mladimi talenti in upravo družbe? Odgovore bomo dobili na zanimivem predavanju z naslovom »Young Advisory Board«, na katerem bo Luka spregovoril tudi o tem, da je »naloga vsakega podjetja zagnane kadre usmeriti na pravo pot in jih povezati z že izkušenimi sodelavci, ki so polni znanja.«
Pridružila se nam bo tudi Ksenija Štrekelj, vodja razvoja kadrov v Lidl Slovenija, ki pravi: »Uresničevanje temeljnih načel in skupnih vrednot podjetja odraža našo poslovno kulturo, kar je mogoče samo s pomočjo sodelavk in sodelavcev ter njihovo aktivno vlogo pri soustvarjanju le-te in prenosu znanja na generacije, ki v podjetje prihajajo oz. bodo šele prišle.« Preden se je pridružila ekipi Lidla Slovenija, je izkušnje pridobivala v različnih mednarodnih HR-svetovalnih podjetjih ter tako bogatila in širila svoje znanje s področja kadrov, še posebej na področju pridobivanja talentov in razvoja zaposlenih. Ravno želja po skrbi in razvoju zaposlenih jo je pred tremi leti pripeljala v Lidl Slovenija, kjer poleg vodje razvoja kadrov opravlja tudi vlogo zaupnice zaposlenih.


Na predavanju z naslovom »Mentorstvo in druge oblike medgeneracijskega vključevanja zaposlenih« bo Ksenija zaobjela številne aktivnosti, ki so v Lidlu Slovenija vezane na prepoznavanje talentov in njihov razvoj ter prenos znanj s pomočjo različnih pristopov, hkrati pa bo spregovorila tudi o tem, kako v podjetju skrbijo za vključenost in angažiranost zaposlenih.

Z našimi gosti se bo pogovarjala mag. Vesna Stojanović, dolgoletna strokovnjakinja na področju odnosov z javnostmi in predsednica Sekcije za interno komuniciranje PRSS. V Telekomu Slovenije se zadnje desetletje osredotoča na interno komunikacijo, v zadnjem obdobju pa še posebej na spodbujanje ambasadorstva (zagovorništva) zaposlenih na družbenih omrežjih, organizacijske kulture in kulture inoviranja. Vesna veliko predava in mentorira, najraje pa z zaposlenimi soustvarja dobre zgodbe.

Prisluhnite našim PRavim sogovornikom in njihovim praktičnim izkušnjam. Morda najdete navdih ali primer prakse, ki bi ga lahko implementirali tudi pri vas.
 

Ste za PRavo stvar? Pridružite se nam! 📢 Prijave na https://prava-stvar.meetpt.com/#prijava

 
⏰Kdaj? Sreda, 16. 11. 2022, ob 9. uri.
📌Kje? Povežemo se prek platforme ZOOM.

 

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->