Novica
13.Nov.2019

Za dobro in učinkovito delo komunikatorjev nujni spoštljivi odnosi

- 𝘰𝘥𝘻𝘪𝘷 𝘚𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘴𝘬𝘦𝘨𝘢 𝘥𝘳𝘶š𝘵𝘷𝘢 𝘻𝘢 𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘦 𝘻 𝘫𝘢𝘷𝘯𝘰𝘴𝘵𝘮𝘪

74489981_10157043014185749_6966565566907678720_o0.jpg

Kot ugotavljamo v Slovenskem društvu za odnose z javnostmi, je delo komunikatorjev v zadnjem času pogosteje javno izpostavljeno in obravnavano. V nekaterih primerih je bilo naše delo predmet javne debate, komunikatorji pa zaradi svoje vloge in pozicije niso imeli priložnosti, da bi pojasnili svoje stališče.

Strokovnjaki za komuniciranje lahko uspešno delujemo le iz neposredne bližine najvišjega vodstva, kar nam omogoča vključitev v strateško načrtovanje in odločanje ter dostop do ključnih informacij. Tudi ob nedavnem medijskem poročanju o nesoglasjih med komunikatorji in njihovimi nadrejenimi, v društvu poudarjamo, da je medsebojno zaupanje, predvsem pa vzpostavitev dobrih in spoštljivih odnosov, predpogoj za dobro in učinkovito delo enih in drugih. Čeprav opravljamo pomembno delo, in je narava našega poklica takšna, da se delu pogosto posvečamo tudi izven rednega delovnega časa, pa smo komunikatorji kljub temu občasno še podcenjeni.

V društvu pozivamo k ustreznem ovrednotenju našega dela, k spoštljivem dialogu, usmerjenem v optimalno reševanje konfliktov in upravljanje s pričakovanji, vlogami in nalogami komunikatorjev, v javnem komuniciranju pa izogibanju javni diskreditaciji našega dela.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->