Novica
17.Jan.2023

Vabljeni na webinar PRava stvar: Upravljanje sprememb

Jutri, v sredo, 18. januarja, nas čaka webinar PRava stvar s temo Upravljanje sprememb. Tudi na četrtem brezplačnem spletnem dogodku se bomo družili preko platforme Zoom od 9. ure dalje.

napovedF.png

Ob naši daljši jutranji kavi se bomo z gosti – Brigito Tomas (trenerka ključnih poslovnih veščin ter svetovalka na področju managementa sprememb), Špelo Jurak (vodja komuniciranja za skupino držav II v Sandozovi regiji Evropa in Sandoz d.d.) in Anito Volčanjšek (strokovnjakinja za korporativno komuniciranje v podjetju S&T Iskratel) – osredotočili na teorijo in prakso s področja managementa sprememb: vpeljevanje sprememb v organizaciji in njihovo učinkovito upravljanje.

Prijave so še vedno možne tukaj.

»Upravljanje sprememb pomeni, da poleg dobro zasnovanega tehnično/projektnega dela v središče postavimo ljudi, na katere bo spremembe vplivala. In pri tem imajo komunikatorji ključno vlogo. Brez dobre komunikacije se bo sprememba le težko zgodila,« pravi Brigita Tomas, ki je na temo managementa organizacijskih sprememb magistrirala na York St. John University, UK. Znanje je nadgradila s certifikatom za delo po metodi PROSCI®, ki je ena vodilnih metod na področju planiranja in implementacije sprememb v organizacijah in jo uporablja kar 75 % Fortune 500 podjetij. Danes Brigita dela kot trenerka ključnih poslovnih veščin in svetovalka na področju managementa sprememb.

O tem, kaj sploh je management sprememb kot posebna 'disciplina' managementa, kateri so ključni koraki uspešnega uvajanja sprememb, kakšne so ključne pasti v procesu ter kakšno vlogo imajo vodje in kakšno komunikatorji, bo spregovorila na predavanju z naslovom »Učinkovito upravljanje sprememb in kakšno vlogo pri tem odigrajo komunikatorji«.

Svojo odlično mednarodno prakso upravljanja s spremembami nam bo predstavila Špela Jurak, vodja komuniciranja za skupino držav II v Sandozovi regiji Evropa in Sandoz d.d. Špela ima več kot 20 let izkušenj na področju komuniciranja v farmacevtski industriji. Karierna pot jo je vodila od novinarke v Leku, do vodje internega komuniciranja in strokovnjakinje za strateško komuniciranje. Danes v podjetju Sandoz skrbi za komuniciranje na ravni skupine držav na območju vse od Slovenije do Mongolije.

»Priprava in komuniciranje pravih informacij pravi javnosti ob pravem času in na prav način pripomore k večji zavzetosti sodelavcev,« pravi Špela, ki dodaja, da je »komunikacijska podpora spremembam zahteven in kompleksen proces«. Kako ga opravljati sočasno v več kot 30 državah, kot so Slovenija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Mongolija, Kazahstan, Romunija, Češka republika itd., v različnih časovnih pasovih in z več kot 2.000 sodelavci? Na to nam bo odgovorila na zanimivem predavanju z naslovom »Več kot 30 držav – ena zgodba.«

Pridružila se nam bo tudi Anita Volčanjšek, strokovnjakinja za korporativno komuniciranje v podjetju S&T Iskratel. Svojo pot je začela kot spikerka na lokalnem radiu, nadaljevala kot novinarka na PRO Plus, nato pa je zavila v piarovske vode. »Spremembe so resda stalnica, zagotovo pa jih vsak posameznik dojema drugače. Zato je pomembno, da se v podjetju novosti komunicirajo na PRavi način; kontinuirano, verodostojno, uravnoteženo in dovolj poljudno. S ščepcem razumevanja,« pravi Anita.

Kako je potekalo interno komuniciranje posameznih sprememb na časovnici, ki je počasi, a zanesljivo vodila do združitve dveh podjetij, in kakšne aktivnosti vse so pripravili za zaposlene, nam bo Anita zaupala na poučnem predavanju z naslovom »Upravljanje sprememb v organizaciji – kaj vse se zgodi, še preden pride do ''D'' spremembe?» Tako se bo dotaknila (in malce že napovedala februarsko temo webinarja PRava stvar 😉) tudi temeljev grajenja kakovostnih (internih) odnosov.

Z našimi gosti se bo tudi tokrat pogovarjala mag. Vesna Stojanović, strokovnjakinja za korporativno komuniciranje in predsednica Sekcije za interno komuniciranje PRSS. V Telekomu Slovenije se zadnje desetletje osredotoča na interno komunikacijo, v zadnjem obdobju pa še posebej na spodbujanje ambasadorstva (zagovorništva) zaposlenih na družbenih omrežjih, organizacijske kulture in kulture inoviranja. Vesna veliko predava in mentorira, najraje pa z zaposlenimi soustvarja dobre zgodbe.

Prisluhnite našim PRavim sogovornikom in njihovim praktičnim izkušnjam. Morda najdete navdih ali primer prakse, ki bi ga lahko implementirali tudi pri vas.

Ste za PRavo stvar? Pridružite se nam! 📢 Prijave na https://prava-stvar.meetpt.com/#prijava
⏰Kdaj? Sreda, 16. 11. 2022, ob 9. uri.
📌Kje? Povežemo se prek platforme ZOOM.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->