Novica
02.Jul.2020

Vabljeni k nakupu prvega celostnega učbenika za odnose z javnostmi v slovenskem jeziku

V Slovenskem društvu za odnose z javnostmi (PRSS) letos praznujemo 30 let obstoja, obletnico pa bomo zaznamovali tudi z izdajo prvega celostnega učbenika za odnose z javnostmi v slovenskem jeziku.

Komunikacijski odkloni v podjetju.png

Gre za prevod in lokalizacijo monografije 'Odnosi s javnošču' avtorice prof. dr. Ane Tkalac Verčič, redne profesorice na Ekonomski fakulteti zagrebške univerze ter predsednice Hrvaškega društva za odnose z javnostmi (HUOJ). Knjiga je v sozaložništvu z založbo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani izšla v drugi polovici junija. 

Avtorica v knjigi podrobneje predstavlja teoretske pojme in koncepte odnosov z javnostmi, ob njih pa nas spoznava s ključnimi teoretskimi in praktičnimi poudarki na najbolj tipičnih področjih komunikatorske prakse – v odnosih z mediji, z internimi javnostmi, s potrošniki, lokalnimi skupnostmi, komuniciranje v kriznih situacijah, na spletu itd. 

Praktični del knjige je v celoti lokaliziran. V njem so nazorno predstavljeni uspešni primeri iz organizacijske prakse z različnih področij dela ter pogovori z uveljavljenimi slovenskimi strokovnjaki za odnose z javnostmi, kar celostno ponazarja razvoj, zahteve in posebnosti slovenske prakse. Za prevod, posodobitev izvirnega besedila in dopolnitev s primeri iz slovenske prakse sta poskrbela mag. Nada Serajnik Sraka in Pedja Ašanin Gole, strokovni pregled pa je opravil prof. dr. Dejan Verčič.

Knjiga je temeljno delo, ki je v slovenskem prostoru zagotovo manjkalo, namenjeno pa je tako študentom, ki se z delom komunikatorja šele srečujejo, kot tudi vsem, ki svoje delo v odnosih z javnostmi opravljajo že vrsto let. V knjigi bo prav vsak našel nekaj zase, bodisi nekaj novega, s čemer se pri delu še ni srečal, bodisi pa mu bo monografija prišla prav za osvežitev znanja.


Knjigo v društvo PRSS izdajamo v sozaložništvu z založbo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani in obenem z njo obujamo nekoč živahno publicistično dejavnost društva.

Knjigo Odnosi z javnostmi lahko naročite tukaj, v spletni knjigarni založbe FDV.

Prijetno branje!

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->