Novica
03.Jul.2018

Rezultati Evropskega komunikacijskega monitorja

V sklopu Evropskega komunikacijskega monitorja so že dvanajstič zapored potekale mednarodne raziskave o trendih na področju odnosov z javnostmi. Tudi letos so k sodelovanju povabili številne strokovnjake za komuniciranje.

tttttttj.jpg

Prof. dr. Dejan Verčič s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani je s kolegi iz raziskovalne skupine na Evropskem komunikacijskem vrhu, ki je bil 13. in 14. junija v Berlinu, predstavil letošnje rezultate Evropskega komunikacijskega monitorja, ki ga izvajajo redno od leta 2007. Ta mednarodna raziskava je doslej zajela več kot 30.000 strokovnjakov za komuniciranje v Evropi, tem pa se v zadnjih letih pridružujejo raziskave še v azijsko-pacifiški, latinskoameriški in severnoameriški regiji.

Slovenski praktiki v družbi s poljskimi, ruskimi in srbskimi kolegi med drugim poročajo največjo prizadetost (svojih organizacij) zaradi tako imenovanih 'fake news' - lažnih vesti. Ob tem je prof. dr. Dejan Verčič še povedal: ”Letošnji Evropski komunikacijski monitor je prinesel spoznanje, da praktiki odnosov z javnostmi pri nas globje doživljajo lažne vesti, kot pa njihovi kolegi v večini ostalih držav. Tako kot pri nas čutijo učinke lažnih vesti na svoje organizacije le še kolegi na Poljskem, v Rusiji in Srbiji. O tem bi se morali resno pogovoriti in proučiti, kaj se dogaja v našem medijskem prostoru (na spletu in zunaj njega), kar je bistveno drugače od izkušenj naših kolegov na severu in zahodu Evrope.”

Bi želeli izvedeti več?
Letošnji (in ostali) rezultati so v celoti prosto dostopni na: www.communicationmonitor.eu
Pogovor o lažnih vesteh so z Verčičem imeli tudi na Valu 202.
Tukaj lahko prisluhnete pogovoru.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->