Novica
18.Aug.2019

PRO BONO DAN 2019

Vabilo k sodelovanju

fb74fe54-9ebe-47c1-b68b-4966185c75ec.jpg

Spoštovani,

IABC Slovenija vabi izkušene poklicne komunikatorje iz vse Slovenije, da na prvem PRO BONU DNEVU, 7. novembra 2019, nevladnim organizacijam brezplačno svetujejo s področja odnosov z javnostmi in strateškega načrtovanja komuniciranja.

IABC Slovenija je del mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev IABC (International Association of Business Communicators), ki povezuje na tisoče komunikatorjev v več kot osemdesetih državah. Slovenska sekcija povezuje strokovnjake za komuniciranje v gospodarstvu, javnem sektorju ter vladnih in nevladnih organizacijah. Več kot dve desetletji smo del mednarodne mreže IABC in organizirani tudi kot sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (PRSS).

Projekt PRO BONO DAN je nadgradnja obstoječega projekta Komunikacijski zos, ki je eden nosilnih projektov, s katerimi sekcije IABC izražamo svojo družbeno odgovornost in prispevamo k uveljavitvi dobrih komunikacijskih praks ter dvigu ravni strateškega komuniciranja. Komunikacijski zos je potekal dvakrat letno v Ljubljani, s PRO BONO DNEVOM pa želim projekt razširiti na celotno Slovenijo, k sodelovanju pritegniti več poklicnih komunikatorjev in z nasveti pomagati še več nevladnim organizacijam.

Kako poteka posvet?

Na posvetu sodelujejo poklicni komunikatorji in predstavniki nevladnih organizacij. Sodelujoča nevladna organizacija vnaprej pripravi krajšo predstavitev svojega dela, opredeli svoj komunikacijski izziv oziroma kaj bi želela izboljšati z učinkovitejšim komuniciranjem in predstavi dosedanje načine in sredstva komuniciranja. Sodelujoči komunikatorji dokumente pregledajo in pripravijo osnutek možnih rešitev, na posvetu pa skupaj s predstavniki nevladne organizacije iščejo primerne rešitve in oblikujejo predloge, kako s strateškim komuniciranjem doseči želene cilje. Po posvetu komunikatorji pripravijo povzetek s ključnimi ugotovitvami in predlogi, ki bo nevladnim organizacijam v pomoč pri nadaljnjem delu.

Srečanja v obliki individualnih posvetov, ki trajajo okvirno 60 minut, bodo potekala na različnih lokacijah po Sloveniji, odvisno od števila sodelujočih komunikatorjev in prijavljenih nevladnih organizacij. Komunikatorje  spodbujamo, da posvete izvedejo na svojem sedežu, če to ni mogoče, pa bomo poiskali druge bližnje lokacije.  


Preplet in sodelovanje različnih sektorjev prinašata ugodne rezultate ter številne koristi vsem sodelujočim. Na PRO BONO DNEVU 2019 lahko sodelujete tako, da izpolnite priloženo prijavnico in jo do 7. septembra 2019 pošljete na e-naslov iabc.slovenia@gmail.com. Več informacij o projektu je dostopnih tudi na naši spletni strani. Prijavni obrazec pa vas čaka na tej povezavi.
V upanju, da se nam pridružite v širjenju dobrih komunikacijskih praks, vas lepo pozdravljam,
 
Nina Tomažin Bolcar,

predsednica IABC Slovenija

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->