Novica
09.May.2023

Nagrada Primus 2023 v roke Aleši Mižigoj iz Medexa

Nagrado Primus 2023 za komunikacijsko odličnost managerjev, ki sta jo lani obudila Slovensko društvo za odnose z javnostmi in Združenje Manager, bo letos prejela Aleša Mižigoj, lastnica in direktorica družinskega podjetja Medex. Kot je v izboru navedla komisija, jo odlikujeta jasna prezenca in toplina, obenem pa kaže dobro mero podjetnosti in neposrednosti, ki plemenitita tudi poslovne uspehe podjetja. Priznanje bo letošnja Primusovka prejela v četrtek, 11. maja v Portorožu na 25. Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi.

Primus - grafika Alesa.png

»Letošnja bera prijav za nagrado Primus je bila zelo zanimiva in komisija ni imela lahkega dela. Predvsem me veseli, da se vse bolj uveljavlja zavedanje, da mora biti dober manager tudi kakovosten, odprt in pristen komunikator. Prav je, da izpostavimo tiste, ki v tem še posebej blestijo. Odgovornost do okolja, spodbujanje in opolnomočenje žensk ter poslovno delovanje, ki je vedno delovanje z vrednotami in ne za vsako ceno, odlikujejo našo letošnjo prejemnico nagrade Primus. Aleša Mižigoj s svojo neposrednostjo in iskrenostjo, pa tudi doslednostjo vzpostavlja zaupanje z zaposlenimi, kupci in poslovnimi partnerji,« je odločitev pojasnila predsednica komisije Primus 2023 Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager. Ob njej so bile v komisiji še predsednica Slovenskega društva za odnose z javnostmi Tina Cipot, direktorica podjetja Varis in prejemnica nagrade Primus 2022 Sabina Sobočan, urednica in novinarka Bloomberg Adria Katarina Matejčič, direktorica podjetja Mediade mag. Edita Krajnović in direktorica komunikacijske skupine O28 Alenka Vidic Praprotnik.

»Aleša Mižigoj je zgled trajnostnega voditeljstva. Da gre nagrada Primus že drugič zapored v roke managerki, je prav gotovo tudi odraz časa, v katerem smo,« je še dodala Petra Juvančič, »vse več žensk prevzema vodilne položaje v podjetjih, vse več jih zavzema stališča in se vključuje v diskurz v javnost. To so pomembni koraki za prihodnost.«
Ravno te dni je odprt tudi razpis za priznanje 'Vključi. Vse 2023.', ki ga podeljuje sekcija managerk pri Združenju Manager z namenom izpostaviti podjetja s strategijo vključevanja in raznolikosti ter razvitim odnosom do enakosti spolov, je še spomnila Juvančičeva.

Nagrajenka bo svoj kipec prejela na Slovenski konferenci o odnosih z javnostmi, ki bo 11. maja v Portorožu. Več o konferenci na www.skoj.si.

O Aleši Mižigoj

Aleša Mižigoj se je leta 2000 zaposlila v družinskem podjetju Medex kot direktorica prodaje na domačem in tujem trgu, konec leta 2001 pa je prevzela mesto predsednice uprave. Pod njenim vodstvom se je podjetje Medex iz srednje velikega podjetja razvilo v vodilno evropsko podjetje na področju prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih pridelkov, ki je prisotno ne le na številnih evropskih trgih, ampak svoje poslovanje širi na vse več celin sveta.

Aleša Mižigoj se zaveda pomena jasnega izražanja, zato uporablja preprost in razumljiv jezik, ki omogoča, da so njeni sogovorniki seznanjeni s temami, o katerih govori. Temelj njene komunikacije so njene osebne vrednote, ki so neločljivo povezane z vrednotami  podjetja, ki ga vodi. Zna komunicirati tako z zaposlenimi in vodstvenim kadrom, različnimi generacijami različnih javnosti po Evropi in drugih državah, v katerih je Medex prisoten.

O nagradi Primus


Nagrada Primus za komunikacijsko odličnost managerjev in managerk je edino strokovno slovensko priznanje v Sloveniji, ki prepoznava in nagrajuje komunikacijska znanje in veščine vodilnih v podjetjih oziroma organizacijah. Nagrado sta lani po nekaj letih premora ponovno oživila Slovensko društvo za odnose z javnostmi ter Združenje Manager. Več o nagradi Primus

Na povezavi si lahko pogledate tudi dosedanje prejemnike priznanja Primus.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->