Novica
06.Jun.2018

Komunikacijski zos: Za Slovenijo brez odpadkov

IABC Slovenija, sekcija PRSS, je v svojem četrtem Komunikacijskem zosu gostila nevladno organizacijo Ekologi brez meja, ki si prizadeva za čim bolj množično udeležbo na njihovi zadnji čistilni akciji Očistimo Slovenijo – Še zadnjič. Ob tem pa akcijo izkoristiti kot začetek družbenega ozaveščanja prebivalcev za Slovenijo brez odpadkov s sloganom Čisto za vedno.

34485940_10156298827461390_3387532820518797312_nE.jpg

Udeleženci tokratne brezplačne komunikacijske svetovalnice, člani IABC, PRSS in drugi prostovoljci, so imeli za nalogo precejšen komunikacijski zalogaj. In sicer, poskušati začrtati komunikacijsko strategijo, ki bo podprla dolgoročni projekt društva Ekologi brez meja– ozaveščanja prebivalcev Slovenije za zmanjševanje nastajanja odpadkov oz. bolj odgovornega ravnanja z njimi, ter s tem omogočila tudi finančni obstoj društva. 

Ekologi brez meja so nastali ob organiziranju dveh čistilnih akcij Očistimo Slovenijo – leta 2010 in 2012, največjih prostovoljskih dogodkov v zgodovini samostojne Slovenije, zaradi katerih so najbolj prepoznavna okoljevarstvena organizacija v državi in za kar jih je odlikoval predsednik države z Redom za zasluge RS.

V okviru akcije je nastal edini register divjih odlagališč v Sloveniji. Vendar ukrepov na ravni države ni bilo, zato so se usmerili v zmanjševanje nastajanja odpadkov.

Letos nameravajo s 3. in zadnjo akcijo ''Očistimo Slovenijo – Še zadnjič'', s katero se 15. septembra vključujejo v globalno akcijo Očistimo svet (World Cleanup Day), zaključiti akcije čiščenja divjih odlagališč.
Novo prepoznavnost si gradijo predvsem z uvajanjem programa Zero waste Slovenija, v katerem sedaj sodelujejo občine Mestna občina Ljubljana, Vrhnika, Borovnica, Log-Dragomer, Bled, Gorje, Radovljica, Žalec, Slovenske Konjice. Pred časom je začel delovati tudi prvi zero waste hotel Ribno, Bohinj.

Udeleženci svetovalnice so društvu podali praktične napotke, kako s komunikacijskimi prijemi spremeniti odnos prebivalcev in gospodarstva do odpadkov v Sloveniji ter kako ustvariti oz. predstaviti programe, s katerimi bi lahko pridobili finančne vire za izvedbo programov društva.

IABC Slovenija

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->