Novica
18.Oct.2018

5. konferenca o zavzetosti: Avtentičnost

​Avtentičnost izvira iz nas samih. Kot takšni smo pristni, zvesti do sebe in svojih vrednot ter prepričanj. V vrtincu sodobnega življenja je naša avtentičnost ves čas na preizkušnji, tako v zasebnem kot poklicnem življenju. Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS) in Slovenska kadrovska zveza (SKZ) sta organizirali 5. konferenco o zavzetosti z osrednjo temo avtentičnost. Konferenca je potekala v sejni dvorani Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani.​

43138803_10156091557795749_6380345145669189632_ox.jpg

Tudi peta konferenca o zavzetosti je plod skupne programske in organizacijske izvedbe sekcij za interno komuniciranje v Slovenskem društvu za odnose z javnostmi in Slovenski kadrovski zvezi. V petih letih smo na konferencah obravnavali različne teme. Uvodoma je spregovorila predsednica sekcije za interno komuniciranje PRSS, Urška Ojsteršek, ki je med drugim povedala: "Leta 2014 smo zavzetost obdelali kot zmagovalno energijo sodelavcev, leta 2015 smo se poglobili v nevroznanost, leta 2016 v medgeneracijsko sodelovanje, lani v čuječnost. Letos smo si postavili vprašanje o avtentičnosti. Pogledali smo ga iz treh zornih kotov – voditeljstva, organizacij in posameznika."

Uvodno besedo v povezovanju pojmov od zavzetosti do avtentičnosti je imela Marjeta Tič Vesel, višja svetovalka v družbi Pristop, ki je bila v letu 2013 pobudnica povezovanja kadrovske in komunikacijske stroke z namenom krepitve internega komuniciranja v organizacijah. Marjeta je v Slovenskem društvu za odnose z javnostmi, v sekciji za interno komuniciranje, ključna akterka v povezovanju PR in HR stroke, prav s partnerskim projektom konferenca o zavzetosti. Konferenca je, v sodelovanju s Slovensko kadrovsko zvezo, plod njenih prizadevanj in vodenja programskega odbora že peto leto zapored, ker verjame v moč, ki prihaja iz človeškega kapitala.

O avtentičnosti na nivoju voditeljstva in vodij nas je navdihnila mag. Sonja Klopčič. Sonja je pionirka podjetništva, zlata članica Združenja Manager, inovatorka, voditeljica, mentorica, avtorica in predavateljica. Na svoji poslovni poti se je preizkusila kot inženirka, generalna direktorica, direktorica razvoja kompetenc, predsednica uprave in krizna managerka. Zdaj se posveča razvoju voditeljstva v naprednih podjetjih. Je avtorica knjig Voditeljstvo: Vodenje in sodelovanje, moč in odgovornost ter The Energy Inside Leadership: Stories of Collaboration and Change from the Heart of Europe. 

Na konferenci je o avtentičnosti odkrito spregovoril tudi Matjaž Klipšteter, ki se s komuniciranje ukvarja že dobre četrt stoletja in se z vprašanje avtentičnosti tako ali drugače srečuje vsak dan. Je direktor agencije za komunikacijski management Taktik. V predavanje je vključil zanimive pristope, s katerimi so udeleženci lahko spoznali, kako učinkuje avtentičnost na nivoju organizacij.

Avtentičnost izvira iz nas samih, zato je prav, da pridemo v stik s samim sabo. Kako lahko to dosežemo, je predstavila Sneža Vidović ustanoviteljica Joga studia Sadhana ter Sadhana šole za učitelje joge. Je avtorica in izvajalka programov Sadhana PRO – joga v podjetjih. Že 22 let deluje na trgu z unikatnimi avtorskimi programi osebne rasti, ki združujejo jogo, psihologijo, NLP (neurolingvistično programiranje) in somatiko. 

Ob koncu konference je sledila okrogla miza na kateri so vsi predavatelji strnili misli o avtentičnosti in o tem, kako naj bo še bolj del našega vsakdana, tako na delovnih mestih, kot tudi doma. Predavatelji so si bili enotni, da avtentičnost odpira vrata do sreče, izpopolnjenosti in zavzetosti. Težko osebno rastemo, če niso trajno zavzeti. Avtentični smo lahko, ko se počutimo varne. Če smo ves čas izpostavljeni pričakovanjem,s spremembam in pričakovanjem drugih, zapostavljamo sebe. Sklepna misel je bila, da je avtentičnost v današnjem svetu velik izziv.

Fotogalerija iz dogajanja je na voljo TUKAJ.

***

Hvala tudi Competu, Žitu in Petrolu. Competo nam je pomagal pri realizaciji konference, gostovanju v prostorih Slovenskega etnografskega muzeja, ki smo si ga za letošnjo temo posebej izbrali, kajti kje smo lahko bolj avtentični kot pred ogledalom naše dediščine? Hvala tudi Žitu in Petrolu, ki sta na konferenci skrbela za naše udobje s pogostitvijo. Hvala tudi podjetju SIJ za čudovita darila za predavatelje.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->