Novica
11.Nov.2022

4. Dan komunikatorjev javnega sektorja je danes v živo in prek spleta združil več kot 100 komunikatorjev!

4prjs banner_eventbrite.png

Uvodnemu nagovoru predsednice sekcije za komunikatorje javnega sektorja Anite Kovačič Čelofiga in Nataše Šip, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, je sledil prvi, ognjeno obarvan sklop. 

Robert Okorn, Gasilska brigada Ljubljana, je tekom predavanja Komunikacija rešuje življenja opisal svoje primarne naloge in odgovornosti na intervencijah, izpostavil pomen preventivne zaščite ter predstavil primere dobre, kakor tudi slabe prakse. 

Ervin Čurlič,  član regijskega štaba CZ za Severno Primorsko, nam je zaupal podrobnosti spopadanja z največjim požarom pri nas, kriznem komuniciranju in vzpostavitvi medijskega središča ter bojevanju z ognjem iz ure v uro, iz dneva v dan.

Od vročine in Krasa pa smo krenili na komunikacijsko potovanje. 

Z nami je bila Tina Cipot, predsednica našega Slovenskega društva za odnose z javnostmi. Zakaj je načrtovanje komuniciranja pomembno, kaj želimo kot prevajalci sporočil doseči in kako želimo, da bo naše sporočilo sploh dojeto? Pomembno pa je tudi, da se zavemo, da v odnosih z javnostmi nikoli ne gre nič po planu. 

Po zasluženi kavi sta se nam na evropsko obarvanem klepetu pridružila Andrej Miholič, Pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo in Maja Schussler, Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno in mestno politiko, enota za komuniciranje. Andrej Miholič, Pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, je izpostavil, kako servirati kompleksno informacijo, da bo izstopala v množici drugih, ne da bi jo pri tem banalizirali. Trajnih in univerzalnih rešitev žal ni, dobra vsebina namreč vedno potrebuje dobro formo. Kako pa kohezijska politika vpliva na evroskepticizem in nezaupanje, ki se odraža na volitvah, nam je pojasnila Maja Schussler.

Virtualno smo potovali v Zagreb, z nami je bila Marina Bolanča Radunović, lastnica in izvršna direktorica komunikacijske agencije Abeceda komunikacije. Izvedeli smo, kako so v zadnjih dveh letih postali prejemniki kar dveh Golden World Awards za odličnost v odnosih z javnostmi.

Sklepno predavanje je pripadlo dr. Dominiku Koboldu, direktorju Centra Noordnung. Center letos praznuje okroglih 10 let, v tem času pa je na očeh javnosti nastala povsem nova identiteta. 

Fotografije iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Hvala tudi našemu soorganizatorju - predstavništvo Evropska komisija v Sloveniji za pomoč pri izvedbi dogodka. 

Se vidimo naslednje leto! 

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->