Novica
04.Dec.2018

294 besed vodje programskega odbora Slovenske konference o odnosih z javnostmi 2019

Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi (SKOJ) bo letos pod taktirko Matjaža Klipšteterja, direktorja agencije Taktik. Matjaž Klipšteter je namreč postal vodja programskega odbora SKOJ, ki bo prihodnje leto potekal 21. in 22. maja 2019 v Portorožu. Ob tem je zapisal:

matjaz_klipsteter_2-1024x682.jpg

Priprave na CPP

Naslednjega maja bom v Portorožu. Udeležil se bom naše stanovske konference. Zame žnjte po vrsti. Mislim, da sem, odkar obstajajo, izpustil eno. V preteklih letih sem v njihovem okviru kar nekajkrat predaval, bil večkrat član žirije za nagrade Prizma, dvakrat kot predsednik in enkrat organiziral večerno prireditev in zabavo. Redko je bilo, da nisem bil med tistimi, ki so konec večera ugašali luči. Ker se je pač danilo… Pogosteje sem – tudi zaradi naštetega - izpustil kakšno predavanje ali okroglo mizo. Tokrat bom prvič v drugačni vlogi in bom takšne ignorante, ki špricajo, gledal po strani.

Znašel sem se v vlogi vodje programskega odbora in prevzel nase breme odgovornosti za vaše zadovoljstvo s »paketom«, ki bi ga naj s konference odnesli domov in ga že takoj naslednje dni odvili v pisarni ter uporabili pri svojem venomer zadovoljujočem delu komunikatorice ali komunikatorja. Pri tem vendarle ne bom sam. V odbor sem povabil izkušene mladenke in mladeniče (po mojih standardih) z željo, da mi pomagajo med predavatelje uvrstiti takšne, ki bodo paket napolnili z novim, svežim in atraktivnim.

S čim boste šli po konferenci domov, je trenutno še delo v teku. Ideje o vsebinah in ljudeh, ki se v pogovorih z odborniki pojavljajo, pa mi krepijo samozavest, ki, verjemite, tokrat ni serijska.

Kjer smo si v pogovorih hitro edini je, da se naš šiht izrazito hitro spreminja, da nastajajo nova pravila igre in da je torej brzina vrlina pri prilagajanju, ki se je moramo kot praktiki v stroki navzeti, da ne bomo izviseli tako, kot so kočijaži, ki niso pravočasno naredili vozniškega izpita za vožnjo avtobusa.

Poglejmo torej delovno na naš paket za vas kot na neke vrste skripto za izpit iz CPP.

Do tedaj ostanimo čili, zdravi in ne pozabimo nahraniti konjev.

Matjaž Klipšteter, Taktik

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->