Blog
15. april 2020

​[COVID-19, 𝐏𝐑emagajmo ga skupaj] Katja Fašink , vodja službe za korporativno komuniciranje, ELES

"Zavedamo se, da Covid-19 ni le trenutni zdravstveni problem. Ostal bo velik komunikacijski in gospodarski izziv v prihodnje. Vendar, v prihodnost zremo z visoko mero optimizma in z visokimi pričakovanji. " piše Katja Fašink , vodja službe za korporativno komuniciranje, ELES.

93372186_10157501382620749_4864193420706447360_n.png

V ELES-u smo že 24.02.2020 vzpostavili krizni štab za zagotavljanje varnosti in obvladovanje vpliva Covid-19 na delovanje naše družbe, katera je najpomembnejša infrastrukturna gospodarska družba v Republiki Sloveniji, saj je odgovorna za neprekinjeno delovanje slovenskega elektroenergetskega sistema.

S ciljem preprečevanja pojava in širjenja epidemije ter v odvisnosti od zahtev posameznih procesov smo za zaposlene uredili delo od doma, približno 15% zaposlenih opravlja delo na naših lokacijah, nekaj več kot tretjina pa jih je na čakanju oz. koristijo svoj dopust. Za terenske ekipe smo uredili ustrezno varovalno opremo, zato so lahko polno operativne ob vsaki tekoči ali izredni vzdrževalni nalogi. Takšna razporeditev zaposlenih je zahtevala okrepljeno interno ciljno komuniciranje med vodstvom, ključnimi službami in zaposlenimi.

V trenutnih okoliščinah visoke grožnje za okužbo z virusom Covid-19, smo operaterje v Republiškem centru vodenja (RCV) izolirali, kontroliramo njihovo zdravstveno stanje in skrbimo za njihovo čim boljše počutje. Razdelili smo jih v dve ekipi, ena ekipa je hermetično zaprta v prostorih RCV, druga ekipa pa je v domači izolaciji. Ekipi se menjata na 14 dni.

Eden izmed komunikacijskih izzivov v teh dneh je odvračanje novinarskih ekip, ki so želele priti k nam in posneti prispevke o delu naših operaterjev. Z obiskom bi lahko ogrozili zdravje naših operaterjev ter s tem ključni proces – delovanje slovenskega prenosnega elektroenergetskega sistema. Smo pa medijem pripravili arhivske (nedavno posnete) posnetke RCV, izjave pa sem namesto operaterjev podala osebno.

Zavedamo se, da Covid-19 ni le trenutni zdravstveni problem. Ostal bo velik komunikacijski in gospodarski izziv v prihodnje. Vendar, v prihodnost zremo z visoko mero optimizma in z visokimi pričakovanji.
V ELES-u imamo odlične strokovnjake, na katere se lahko zanesemo. Zato bomo tudi v prihodnje skrbeli, da bo slovenski elektroenergetski sistem deloval neprekinjeno, skladno s potrebami slovenskih porabnikov električne energije.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->