Novica
27.May.2018

Zadrege z adremami: PRSS skupaj z Društvom novinarjev Slovenije nagovoril informacijskega pooblaščenca

Splošna uredba EU o varovanju podatkov je pod vprašaj postavila tudi upravljanje z adremami s kontaktnimi podatki novinarjev medijskih hiš, influencerjev in podobno. Različna povpraševanja so bila namreč s strani številnih strokovnjakov odgovorjena z raznovrstnimi stališči. Na pobudo nekaterih članov je uprava PRSS stopila v stik z Društvom novinarjev Slovenije (DNS) in se skupaj z njimi dogovorila za skupen nagovor informacijskega pooblaščenca na temo pridobivanja oziroma upravljanja kontaktov novinarjev s strani organizacij oziroma agencij. Tako kot bi komunikatorjem in agencijam pomenilo pridobivanje vseh dovoljenje ogromen zalogaj, tako bi tudi za novinarje to pomenilo ogromno dela s potrjevanji in soglašanji.

gdpr-uoou.jpg

Tako smo minuli torek (22. maja) poslali skupen dopis PRSS in DNS v presojo oziroma prošnjo, da se odnos med novinarji in organizacijami oziroma agencijami definira kot javni interes in ponovno pridobivanje dovoljenj za vključitev na adreme in obveščanje ne bi bilo potrebno. V primeru, da pa novinar ne želi biti na kakšni adremi, pa se seveda takoj tudi umakne z nje, da bi bilo upravljanje z osebnimi podatki v prihodnje izvajano v skladu s pravili GDPR.

O odzivih vas bomo obvestili, zato spremljate našo spletno stran.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->