Novica
03.Nov.2019

Rok za oddajo vlog na 11. razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019 podaljšan!

Razpis za nagrado Horus 2019 je podaljšan do 15. novembra 2019

horusS.jpg

Za strateško nagrado HORUS 2019 se letos potegujejo: podjetja vseh velikosti in oblik ter druge organizacije, tudi lokalne skupnosti, javne ustanove. Letos so razpisali Nagrado za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij in organizacij k družbeni odgovornosti) ter Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih). Objavljena sta še dva razpisa za posebna priznanja, kjer prijavnine ni: Posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, in Posebno priznanje novinarju/ki.  Letos dodajajo še možnost zunanje presoje družbene odgovornosti pravne osebe.

Po poročanju dosedanjih udeležencev tega natečaja je glavna prednost sodelovanja ta, da s  specializiranim vprašalnikom, usklajenim s smernicami Standarda za družbeno odgovornost ISO26000:2010 in drugimi aktualnimi dokumenti o družbeni odgovornosti, lahko sami analizirajo stanje na tem področju v podjetju oz. organizaciji. To jim kasneje pomaga še pri načrtovanju in poročanju o družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju, kar je za velika podjetja z več kot 500 zaposlenimi od leta 2017 po evropski direktivi in slovenski zakonodaji postalo obvezno.

Inštitutu IRDO se kot organizatorju projekta pridružujejo še naslednje organizacije kot podporni partnerji projekta: Društvo za odnose z javnostmi (PRSS), Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije,  Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Združenje socialna ekonomija Slovenije - Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in drugi. Projekt letos delno sofinancira Urad RS za mladino. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o..

Več informacij najdete na spletnem mestu, lahko pa tudi pišete na nagrada.horus@irdo.si.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->