Novica
27.Sep.2019

Ravnotežje med poslovnim in zasebnim življenjem

Simona Lobnik Ambrožič, Lara Delić, Valerija Špacapan Friš, Monika Teran, Alen Dominić, Sara Tement

Lara_Delić[1].jpg

Vodja raziskave Lara Delić, univ. dipl. psih., bo v uvodu predstavila raziskavo o ravnotežju med zasebnim in poslovnim življenjem, ki je bila letos prvič izvedena, z njo tudi prvič podeljeni certifikati podjetjem in direktorjem, ki so se izkazali z najboljšo uravnoteženostjo. Delićeva bo predstavila ključne ugotovitve raziskave. Z izsledki raziskav želijo motivirati ključne posameznike, da dosledno skrbijo za lastno ravnovesjem med poslovnim in družinskim življenjem ter da to podpirajo in spodbujajo pri svojih zaposlenih. Nenazadnje smo lahko zaradi kvalitetnega družinskega udejstvovanja celo bolj uspešni na delovnem, kar še posebej velja za vodilne kadre.

Sledilo bo pogovorno omizje, ki ga bo vodila Simona Lobnik Ambrožič, direktorica podjetja EVRA in pobudnica raziskave, ki proučuje pomembnost ravnotežja med delom in domom. Pogovarjala se bo z vodjo raziskave Laro Delić in z letošnjimi prvimi prejemniki certifikata Work&life balace. V kategoriji podjetja je nagrado prejelo podjetje DB Schenker, ki ga v Sloveniji vodi Valerija Špacapan Friš, v kategoriji posamezniki pa Monika Teran, direktorica kadrovskega področja za Adriatic v podjetju Tobačna Ljubljana. Alen Dominić, direktor prevajalskega podjetja Preteks, se je uvrstil v ožji izbor v kategoriji posameznikov z najboljšimi rezultati med moškimi. Izr. prof. dr. Sara Tement bo v pogovoru sodelovala kot predstavnica Centra za strokovno in psihološko dejavnost UM, partnerja projekta Work&life balance.

Lara Delić, univ. dipl. psihologinja, je predavateljica in svetovalka z večletnimi praktičnimi izkušnjami pri vodenju kadrovsko razvojnih procesov za podjetja. Je asistentka za področje psihologije na Univerzi v Mariboru in urednica rubrike Kadri v reviji Direktor. Navdušujejo jo medosebne razlike, odkrivanje individualnih potencialov in talentov. Je licencirana svetovalka Profiles XT, mediatorka in terapevtka medicinske hipnoze. Skozi svoje strokovno delovanje si nenehno prizadeva oplemenititi znanstvene temelje s praktično vrednostjo.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->