Novica
01.Oct.2019

Okrogla miza: Lobiranje v zakonodaji in praksi

​Sekcija IABC v soorganizaciji PRSS organizira okroglo mizo na temo lobiranja v stroki.

Lobiranj.PNG

Na okrogli mizi bomo odprli temo, ki se v povezavi z odnosi z javnostmi ne omenja pogosto, čeprav je njen pomemben del. 

Spregovorili bomo o področju lobiranja v Sloveniji in tujini, predvsem z vidika njegove pravne ureditve, stanja v praksi in izzivov, kako zagotoviti transparentnost, integriteto in enakost dostopa ter dvigniti ugled in sprejemanje lobiranja v očeh javnosti. 

V razpravi bodo sodelovali:

  • Aljoša Soklič, višji nadzornik za lobiranje, Komisija za preprečevanje korupcije RS,
  • mag. Branislav Rajić, poslanec Državnega zbora RS in predsednik Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter član mestnega sveta Mestne občine Maribor,
  • mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams in Europe,
  • Maša Lampret, magistra evropskih zadev z večletnimi izkušnjami z lobiranjem v Bruslju in svetovalka v Družbi za upravljanje investicij, sektor za EU sklade in investicijsko dokumentacijo.


Okrogla miza bo potekala 8. oktobra, s pričetkom ob 14. uri, na lokaciji SMELT, Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana. Več tukaj

Zaradi omejenega prostora prosimo, da svojo udeležbo sporočite najkasneje do 7. oktobra 2019 na elektronski naslov iabc.slovenia@gmail.com.

Deli

Pridružite se nam

Pridi, Razmisli, Snuj in Spremeni – PRSS, Slovensko društvo za odnose z javnostmi. PRSS združuje več kot 300 članov iz vse Slovenije. Iz vseh večjih podjetij. Iz vseh večjih neprofitnih organizacij, državnih ustanov in institutov. Strokovnjake iz agencij in samostojne svetovalce. Postanite del ene najmočnejših mrež v Sloveniji!

Postanite član
-->